Lokala samordnade hemleveranser

Lokala samordnade hemleveranser

En god handling – med hemkörning

I dagarna lanseras pilotprojektet En god handling – med hemkörning, där Eskilstunas invånare får möjlighet att beställa varor från anslutna butiker och få dem hemlevererade redan samma dag. På så sätt kan man fortsätta handla på hemmaplan och stödja det lokala näringslivet.

Vi har såklart sett en större efterfrågan på att kunna handla tryggt på avstånd men ändå lokalt så det var en självklarhet för oss att vara med i det här pilotprojektet, säger Veronica Gustafsson centrumchef på Tuna Park.

Tjänsten kan ses som en hybrid av att handla i lokal butik och e-handel. På kort sikt ökar den möjlighet att handla från lokala butiker under rådande restriktioner. På längre sikt kan de lokala butikerna möta konkurrensen från den snabbt ökande e-handeln.


Projektet En god handling – med hemkörning är sprunget ur ett redan pågående arbete hos Energy Evolution Center som vidareutvecklats i samarbete med initiativet Handla för Eskilstuna. På ett resurseffektivt sätt etablerar projektet en distributionskedja som säkerställer hemleveranser till privatpersoner. Leveranserna samordnas via Freelways innovativa digitala transportsystem där lokala aktörer samverkar för att leverera varor direkt hem till kund.


Vi vill att eskilstunaborna ska fortsätta kunna ta del av våra butikers fantastiska återbrukade utbud. Därför känns det bra att kunna erbjuda hemleveranser som dessutom är samordnade för minskad klimatpåverkan, säger Sofia Bystedt centrumledare på ReTuna Återbruksgalleria.


En god handling- med hemkörning ska bidra till effektivt utnyttjande av resurser, minska risken för smitta, öka servicen och samtidigt gynna vårt lokala näringsliv.
Kontakt:

Emelie Gard, ordförande Position Eskilstuna, emelie@positioneskilstuna.se 070-303 77 43
Veronica Gustafsson, centrumchef Tuna Park, veronica@tunapark.se 073-359 17 77
Sofia Bystedt, centrumledare ReTuna återbruksgalleria, sofia.bystedt@esem.se 016-106427

Beställningar som läggs vardagar innan kl. 14:00 i de anslutna butikerna levereras samma dag senast 22:00. Läs vilka butiker som är anslutna på www.positioneskilstuna.se

Handla för Eskilstuna vill öka medvetenheten kring att handla lokalt i Eskilstunas näringsliv. Det handlar inte bara om affärer mellan medborgare och företag, utan även mellan företag och företag eller mellan det privata och offentliga. Om fler väljer att handla på hemmaplan har fler ett jobb att gå till, det bidrar till ett större utbud och ökad service samtidigt som vi skapar en levande stad.
Projektet och kampanjen Handla för Eskilstuna är ett initiativ sprunget ur Affärsplan Eskilstuna och har sin grund i det unika samarbete kring handeln som pågår mellan Position Eskilstuna, Tuna Park, Gamla staden, Torshälla handel, Folkesta handelsområde och Destination Eskilstuna.
Energy Evolution Center är Eskilstunas arena för innovativa energilösningar och är ett samarbete mellan Eskilstuna kommun och Energimyndigheten www.energyevolutioncenter.se
Freelway är en digital plattform för samordning av hållbara transporter www.freelway.se